Notice: Only variables should be passed by reference in /customers/0/9/3/muziekpunt.nl/httpd.www/wp-content/themes/muziekpunt-theme/MuziekPunt/Theme.php on line 161

Henk den Uyl: koperen blaasinstrumenten

Trompet, bugel, cornet
en bariton/Euphonium, trombone en bas

Ik begon op mijn 10e jaar met het bespelen van de bugel in de fanfare van mijn woonplaats (Leerdam). Enkele jaren later maakte ik de switch naar trompet maar bleef de bugel als bij- instrument trouw. Ik ging ook spelen in bandjes en trad op bij bruiloften en partijen, zo leerde ik mijzelf uit het hoofd spelen en improviseren. Tevens speelde (en speel) ik in kerken en klassieke orkesten maar ook in dixielandbandjes en bigbands.

Ik studeerde klassiek trompet op het conservatorium in Utrecht en speelde daar in een koperkwintet en in de bigband. Ik ben dus van alle markten (=muziekstijlen) thuis. Deze veelzijdigheid leer ik ook aan mijn leerlingen: inzetbaar zijn in welk orkest of ensemble dan ook.

Maar zorg ervoor dat het goed klinkt wat je speelt! Ik volg zelf regelmatig lessen op het gebied van ademhaling en embouchure en heb dus een actueel verhaal te vertellen tijdens mijn lessen.

 

 

 

 

Henk den Uyl: koperen blaasinstrumenten

Aanmelden

Weet je precies wat je wilt gaan doen bij MuziekPunt? Meld je aan via ons aanmeldformulier om een gratis proefles aan te vragen.

Nu aanmelden

Lesvormen en tarieven

Bij MuziekPunt worden verschillende lesvormen aangeboden. Bekijk alle mogelijkheden om te zien wat het best bij jou past.

Lees verder

Henk den Uyl: koperen blaasinstrumenten geeft les in deze instrumenten

Locaties waar Henk den Uyl: koperen blaasinstrumenten les geeft

MuziekPunt Gorinchem

ULO Centrum voor Ondernemen en Cultuur