Lex Gorter

Mijn naam is Lex Gorter.
Bij MuziekPunt ben ik docent VIO: Voorbereidend Instrumentaal Onderwijs,
docent theorie voor de HaFaBra examenkandidaten, gastdocent basisonderwijs (zie scholen / projecten) en zit ik als secretaris in het bestuur van MuziekPunt.
Aan het conservatorium te Utrecht heb ik Schoolmuziek gestudeerd: onderwijs, speciaal gericht op het primair en voortgezet onderwijs. Inmiddels heb ik op vele instrumenten leren spelen, maar in mijn vrije tijd speel ik momenteel het liefst basklarinet en klassiek gitaar.

Tijdens de VIO-lessen maken de kinderen uit groep 4 en 5 gedurende het gehele cursusjaar kennis met alle mogelijke instrumenten. Op elk instrument oefenen ze 2 weken en aan het eind van het jaar geven we op al deze instrumenten een concertje en dan kunnen de kinderen op de Open Dag kiezen voor het instrument waarop ze verder willen leren spelen.

De VIO-lessen geef ik op dinsdag in Lexmond (CBS Het Kompas); op woensdag in Nieuwland (CBS Het Fundament), Meerkerk (Ichthuskerk) en Ameide (Het Spant); op donderdag in Gorinchem (loc. Regenboog) en Groot-Ammers (OBS De Ammers); op vrijdag in Giessenburg (CBS De Hoeksteen) en Hardinxveld (CBS Rehoboth).

Het is erg leuk om met deze doelgroep te werken. Kinderen zijn altijd enthousiast en maken, vooral samen, met erg veel plezier muziek.
En dat is ook de reden waarom ik, ondanks het vele-VIO-sjouwwerk, nog steeds met veel plezier blijf werken.
Ik zie het als een uitdaging om samen met enthousiaste collega’s mede vorm te geven aan MuziekPunt!

Lex Gorter

Aanmelden

Weet je precies wat je wilt gaan doen bij MuziekPunt? Meld je aan via ons aanmeldformulier om een gratis proefles aan te vragen.

Nu aanmelden

Lesvormen en tarieven

Bij MuziekPunt worden verschillende lesvormen aangeboden. Bekijk alle mogelijkheden om te zien wat het best bij jou past.

Lees verder