Notice: Only variables should be passed by reference in /customers/0/9/3/muziekpunt.nl/httpd.www/wp-content/themes/muziekpunt-theme/MuziekPunt/Theme.php on line 161

Pauline Schenkelaars

Zij stamt uit een muzikale familie van musici en muziekinstrumentenbouwers, zowel professioneel als amateur.Al zeer jong heeft ze daarom muziek met de paplepel meegekregen, er werd vaak samengespeeld door familieleden en als er weer een trouwerij was werd uit de hele familie een familie-orkest samengesteld. Haar officiële muzikale carrière startte aan de Regionale Muziekschool Amersfoort waar ze naast haar les, aan blokfluitensembles en het Houtblazersensemble deelnam. De keuze om professioneel door te gaan was een logische stap.

Pauline Schenkelaars studeerde blokfluit op de Conservatoria van Utrecht en Groningen o.a. bij Reine-Marie Verhagen, Baldrick Deerenberg, Marion Verbruggen en Pia Elsdorfer. Zij behaalde het diploma Docerend Musicus (1990) en Uitvoerend Musicus (1994). Na haar opleiding volgde ze zomercursussen in Italië en Spanje.

Naast haar werkzaamheden als docente in Houten, Woerden en het C.K.C. te Zoetermeer geeft zij regelmatig lunchconcerten met klavecinist/organist Ronald de Jong. Ook geeft ze met het Vredeborchtrio, bestaande uit Jaël Vuijk, barokviool en Dick Duijst, orgel en klavecimbel op diverse locaties concerten. Ook heeft ze lange tijd gespeeld in het Euterpe Consort, een blokfluitensemble met divers repertoire. Verder verzorgt zij muziek/theatervoorstellingen op basisscholen met verschillende thema’s aangepast aan diverse leeftijdsgroepen. Ook is ze actief in de theaterwereld en was ze jarenlang verbonden aan stg. Het Klein Kollektief, een samenwerkingsverband met theatermakers, musici, dansers en beeldend kunstenaars waarmee ze o.a. aan buitenvoorstellingen op het Oerolfestival op Terschelling samenwerkte.

Pauline Schenkelaars

Aanmelden

Weet je precies wat je wilt gaan doen bij MuziekPunt? Meld je aan via ons aanmeldformulier om een gratis proefles aan te vragen.

Nu aanmelden

Lesvormen en tarieven

Bij MuziekPunt worden verschillende lesvormen aangeboden. Bekijk alle mogelijkheden om te zien wat het best bij jou past.

Lees verder

Pauline Schenkelaars geeft les in deze instrumenten

Locaties waar Pauline Schenkelaars les geeft

MuziekPunt Meerkerk

Ger. Ichthuskerk