Notice: Only variables should be passed by reference in /customers/0/9/3/muziekpunt.nl/httpd.www/wp-content/themes/muziekpunt-theme/MuziekPunt/Theme.php on line 161

Blokfluit

Blokfluitlessen zijn mogelijk vanaf 6 à 7 jaar op sopranino-, sopraan-,  alt-, tenor- en basblokfluit. Mogelijkheden zijn er voor zowel  beginners als gevorderden om les te nemen. In de lessen staat het ontwikkelen van de creativiteit en de muzikaliteit van het kind of volwassene voorop. De blokfluit wordt als volwaardig instrument in de lessen gebruikt. Bij beginners wordt er op speelse wijze aandacht besteed aan blazen, noten lezen, ritme, gehoor, improvisatie en samenspel. Er zal al snel resultaat zijn: in december kunnen kinderen al  wat sinterklaas- en kerstliedjes spelen.

Voor de wat meer- en vergevorderden zal er vooral muziek uit de Middeleeuwen, Renaissance, Barok en moderne tijd behandeld worden. Ook volksmuziek uit diverse landen en jazzy muziek komen aan bod. Kortom er zijn zeer vele uiteenlopende muziekstijlen op de diverse blokfluiten te spelen. Als er genoeg animo voor is kan er ook met een blokfluitensemble gestart worden, waarbij alle soorten blokfluiten bespeeld kunnen worden.

Het beste kunnen de instrumenten via de docent aangeschaft worden om teleurstellingen te voorkomen. Binnen bepaalde series zitten namelijk goede en slechte blokfluiten en is soms als leek lastig te onderscheiden.

Je kunt met blokfluit al zeer jong beginnen mits de kleine motoriek van de vingers al redelijk is ontwikkeld, bij sommige kinderen is dit al met leeftijd van 5 jaar, maar bij de meesten vanaf ongeveer 7 jaar

Aanmelden

Weet je precies wat je wilt gaan doen bij MuziekPunt? Meld je aan via ons aanmeldformulier om een gratis proefles aan te vragen.

Nu aanmelden

Lesvormen en tarieven

Bij MuziekPunt worden verschillende lesvormen aangeboden. Bekijk alle mogelijkheden om te zien wat het best bij jou past.

Lees verder

Locaties waar blokfluit wordt gegeven

MuziekPunt Meerkerk

Ger. Ichthuskerk