Open Dag op 13 mei in de ULO, Zusterstraat 31 vanaf 11.30 uur

Onze Open Dag op zaterdag 13 mei was een succes.
Vooraf aan de proeflessen werd in de Groote Zaal een korte demonstratie gegeven, waarin alle instrumenten kort door de docenten werden gespeeld. De docenten hebben geen moment rust gehad en zijn gedurende 3 uur met de kinderen en ouders in de weer geweest.
Rooster:
11.00 uur tot 12.00 uur: optreden Volksmuziek ensemble o.l.v. Tim de Wijs, in de kantine
programma 1: 11.40 uur: uitleg VIO-carrousel in de Groote Zaal, presentatie alle instrumenten door docenten MuziekPunt13.00 uur: Dameskoor Ackoord! treedt op in de Groote Zaal tot 13.15 uurprogramma 2
programma 2 vanaf 13.30 uur
Proeflessen op het kerkorgel worden gegeven in de Johanneskerk (nabij het Piazzacenter) vanaf 15.30 uur door onze orgeldocent Nico Blom.

Verder hebben we genoten van een openbare repetitie van Samenspel Klassiek o.l.v. Tim de Wijs en een optreden van het dameskoor Ackoord! o.l.v. Olga Malkina.

Hieronder een citaat van een van de VIO-ouders:
Vandaag heeft hij ontzettend genoten. Dat wil ik graag nog even doorgeven. Het enthousiasme van de docenten, de prachtige instrumenten, de mooie muziek, de liefde voor het vak, en de aandacht voor de kinderen! … Als moeder, langs de lijn, bedacht ik hoe jammer het eigenlijk is als je niet zoiets moois kunt bespelen. Het wordt nog moeilijk kiezen, maar onze zoon neigt naar orgel. Nico nam uitgebreid de tijd, en om eerlijk te zijn, zodra hij de toetsen aanraakte kwamen er gouden klanken uit het orgel. Dus wie zou het dan niet willen bespelen.