Over MuziekPunt

Een groep enthousiaste muziekdocenten staat klaar om jou te laten groeien in muziek. We hebben gedegen kennis, expertise en ervaring opgebouwd in vele jaren samenwerken. Dat dragen wij als muziekteam graag en goed uit. Op een aantal muziekscholen in Gorinchem en omgeving zorgen de docenten van MuziekPunt voor een breed muzikaal aanbod.

De muziekdocenten zijn gespecialiseerd, zowel in het samenwerken met het basisonderwijs als in het Voorbereidend Instrumentaal Onderwijs. Dit is de basis waarop kinderen kennis maken met muziek en de vaardigheden kunnen ontwikkelen. Voor ervaren cursisten bieden we een goede basis. Begeleiden en coachen op jouw niveau staat daarbij centraal.

MuziekPunt is:

  • Betrokkenheid bij de cursist;
  • Tijd en ruimte voor het ontwikkelen van vaardigheden;
  • Tijd en ruimte voor diepgang in het musiceren;
  • Schitteren op jouw niveau;
  • Leuk om samen of alleen aan deel te nemen.

Onze visie

We geloven in de kracht van muziek. Muziek stimuleert creativiteit, vindingrijkheid en de eigenheid van ieder mens. Muziek vergroot onze uitingsmogelijkheden. We geloven erin dat muziek de mens, jong of oud, enorm doet groeien in zijn bestaan, in zijn “Zijn”, een vorming waar een ieder zijn leven lang profijt van zal hebben. Muziek verbindt en is voor iedereen. Ieder mens, ongeacht sociaal-culturele achtergrond en opleidingsniveau, verdient een kans om zijn muzikale talent te ontwikkelen. Muziek kan er voor zorgen dat andere intelligenties of talenten, waarover een mens beschikt, zich kunnen ontplooien.

Wij hebben de overtuiging dat muziekonderwijs in een actieve samenleving toegankelijk moet zijn voor ieder mens. We zijn zelf, als musicus, enorm verbonden met muziek en willen dit graag doorgeven  aan anderen, omdat wij zo goed weten wat muziek kan doen. Wij staan voor plezier, passie en kwaliteit.

En… het is gewoon leuk!

Beginnen met muziekles?

Wil je muziekles gaan volgen maar weet je nog niet precies op welk instrument?

Bekijk alle instrumenten