Gitaar

Geschiedenis
De gitaar zoals we die nu kennen bestaat nog niet zo heel lang. Pas aan het eind van de vorige eeuw kreeg hij zijn huidige vorm en werd de voor de klassieke gitaar karakteristieke speelhouding ontwikkeld. Door de gitarist Andrès Segovia kreeg de gitaar een populariteit die hij tot dan toe nauwelijks gekend had. Segovia heeft een heleboel inmiddels zeer beroemde leerlingen gehad waaronder Julian Bream en John Williams. Tegenwoordig groeit het aantal beroemde gitaristen veel sneller; iets wat zich bij andere instrumenten al eerder ontwikkelde.

Moeilijkheid
De gitaar is, misschien tegen de verwachtingen in, een moeilijk te leren instrument. Met de beide handen moet je tegelijkertijd totaal verschillende dingen doen en dat is niet eenvoudig. Ook de klank, de toon, moet je zelf maken en ook dat moet je leren. De kwaliteit van de gitaar is dus wel belangrijk. Een goedkope gitaar klinkt minder mooi dan een dure.

Kosten
De gitaren zijn niet te huur. In overleg met de docent kan hij ze voor u (of met u) aanschaffen. De prijs van een goede gitaar begint ongeveer bij de € 180,- . Daar komt echter nog wel het één en ander bij zoals een voetenbankje, hoes en een lessenaar. Dit alles wordt u dringend aangeraden zodat thuis de speelhouding hetzelfde is als in de les.

Formaat
Heel belangrijk is het formaat van de gitaar. Ze zijn er in allerlei verschillende maten zodat er altijd een passende gitaar kan worden gekocht. In overleg met de docent kan worden besloten welk type gitaar het beste aangeschaft kan worden. Als de leerling er is uitgegroeid moet er een grotere worden aangeschaft. De te kleine gitaar kan dan eventueel worden verkocht aan een nieuwe leerling.

Aanmelden

Weet je precies wat je wilt gaan doen bij MuziekPunt? Meld je aan via ons aanmeldformulier om een gratis proefles aan te vragen.

Nu aanmelden

Lesvormen en tarieven

Bij MuziekPunt worden verschillende lesvormen aangeboden. Bekijk alle mogelijkheden om te zien wat het best bij jou past.

Lees verder