Danielle de Rover

Daniëlle de Rover werd geboren op 29 mei 1968.
Vanaf jonge leeftijd leerde zij het bespelen van de gitaar en mandoline van haar moeder Mien de Rover- de Vos. Na de middelbare school studeerde zij aan het Rotterdams Conservatorium en het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam.

Docent gitaar.
De gitaar is een veelzijdig instrument; je kunt er veel muziekstijlen op spelen. Die veelzijdigheid wil zij dan ook graag aanbieden. In de basis is de opleiding zo breed mogelijk zodat de leerling later van alle markten thuis is en zich kan verdiepen in zijn of haar geliefde stijl. Er wordt gewerkt met spelen vanuit notenschrift, tabulatuur en akkoorden.

Docent mandoline.
De mandoline heeft een prachtig sprankelend geluid en wordt in verschillende muziekstijlen gebruikt zoals bijvoorbeeld in klassieke-, pop- en volksmuziek. Samenspel is mogelijk in een mandoline-orkest. Daniëlle is één van de weinige mandoline-docenten in Nederland en wordt veel gevraagd bij workshops in binnen- en buitenland. Verder is zij dirigente van verschillende orkesten en ensembles en componeert en arrangeert veel voor orkesten.

Danielle de Rover

Aanmelden

Weet je precies wat je wilt gaan doen bij MuziekPunt? Meld je aan via ons aanmeldformulier om een gratis proefles aan te vragen.

Nu aanmelden

Lesvormen en tarieven

Bij MuziekPunt worden verschillende lesvormen aangeboden. Bekijk alle mogelijkheden om te zien wat het best bij jou past.

Lees verder

Danielle de Rover geeft les in deze instrumenten

Locaties waar Danielle de Rover les geeft

MuziekPunt Gorinchem

ULO Centrum voor Ondernemen en Cultuur