Koperen blaasinstrumenten

Koperen blaasinstrumenten:
– Trompet
– Cornet
– Bugel of Flügelhorn
– Hoorn
_ Trombone
– Bariton / Euphonium
– Bastuba

De eerste drie instrumenten behoren bij het ‘Klein koper’; de laatste drie bij het ‘Groot koper’ en de hoorn valt er precies tussen.
In het symfonieorkest kun je de trompet zien en horen; de cornet en de Flügelhorn vind je terug o.a. in de HaFaBra orkesten.

Je moet lucht door het instrument blazen om een toon te maken. Het is belangrijk om goed te ademen en lang te kunnen uitblazen. Blaas maar eens een papiertje tegen het raam en probeer dat zo lang mogelijk vol te houden, zonder dat het op de grond valt.

Met blazen alleen krijg je nog geen toon; je moet ook je lippen laten trillen.
Dat gaat zo: pers je lippen zachtjes op elkaar alsof je ‘MMM’ zegt. Laat nu je lippen trillen door op ‘PFFF’ uit te blazen. Het geluid dat je nu maakt noemen we een ‘BUZZ’ omdat het een beetje lijkt op het zoemen van een bromvlieg.
Pas op!!  Niet met bolle wangen blazen.

Als je via een harmonie, fanfare of brassband een koperen blaasinstrument gaat bespelen, krijg je dat instrument van de vereniging in bruikleen. Dat scheelt weer in de kosten.
Een ander voordeel is, dat je al heel snel aan samenspel doet. Bijna elke vereniging heeft een goed lopend jeugdorkest dat wekelijks een uurtje oefent.
De jeugd heeft de toekomst!

Aanmelden

Weet je precies wat je wilt gaan doen bij MuziekPunt? Meld je aan via ons aanmeldformulier om een gratis proefles aan te vragen.

Nu aanmelden

Lesvormen en tarieven

Bij MuziekPunt worden verschillende lesvormen aangeboden. Bekijk alle mogelijkheden om te zien wat het best bij jou past.

Lees verder