Harp

De harp.

De harp is een van de oudste instrumenten die er bestaan. Al duizenden jaren wordt het instrument bespeeld en het is nog steeds een zeer geliefd instrument.
De harp is een tokkel-instrument wat betekent dat de snaren aan het trillen worden gebracht door de vingertoppen.
Van de harp zijn er velen vormen en maten door de eeuwen heen ontwikkeld maar vandaag de dag zijn de volgende twee het meest gebruikt:
– de pedaalharp
– de hakenharp.

De grote, meestal 47snarige pedaalharp maakt vooral furore in de orkesten en diverse ensemble-vormen, maar de hakenharp wordt het meest bespeeld.
De hakenharp is namelijk gemakkelijker mee te nemen omdat deze niet zo groot is als de pedaalharp. Ook zijn er van de hakenharp vele vormen en maten te krijgen, dus is er voor ieder wat wils. Daarom is de hakenharp voor iedere beginner of professional een perfect uitgangspunt om het instrument verder te ontdekken. En deze harp is door haar vele mogelijkheden een instrument, waarin je niet snel je interesse verliest en waar je dus jaren plezier van hebt.

– De snaren zijn gemaakt van darm, nylon of staal. Om gemakkelijker de juiste snaar te vinden, is elke C-snaar rood en elke F-snaar zwart of blauw.
– De rechterhand tokkelt de korte, hoge snaren aan en de linkerhand de lange, laag klinkende snaren.
– De snaren kunnen ook met een halve toon verhoogd of verlaagd worden.  Dit doe je bij de hakenharp door het haakje naar boven of naar beneden te duwen.

Aanmelden

Weet je precies wat je wilt gaan doen bij MuziekPunt? Meld je aan via ons aanmeldformulier om een gratis proefles aan te vragen.

Nu aanmelden

Lesvormen en tarieven

Bij MuziekPunt worden verschillende lesvormen aangeboden. Bekijk alle mogelijkheden om te zien wat het best bij jou past.

Lees verder