Hobo

De hobo.
De hobo, met de klemtoon op de tweede lettergreep, is een dubbelriet instrument. Al ver voor de jaartelling werd er in diverse landen op instrumenten gespeeld die op hobo’s leken. In het oude Griekenland was er bijvoorbeeld de aulos, waarop werd gespeeld bij allerlei belangrijke gelegenheden.
In de Middeleeuwen kende men de schalmei en de musette. Uiteindelijk is de moderne hobo ontstaan. Je kunt de hobo horen in zowel het symfonieorkest als in het harmonieorkest.
In de eerste lesjaren kun je de rietjes waarop je moet spelen, bestellen bij je docent. Als je verder gevorderd bent, leer je ook zelf de rieten te snijden. Daarvoor heb je heel wat gereedschap nodig, wat behoorlijk kostbaar is. Het duurt ook wel enkele jaren voor je het een beetje onder de knie hebt.

Aanmelden

Weet je precies wat je wilt gaan doen bij MuziekPunt? Meld je aan via ons aanmeldformulier om een gratis proefles aan te vragen.

Nu aanmelden

Lesvormen en tarieven

Bij MuziekPunt worden verschillende lesvormen aangeboden. Bekijk alle mogelijkheden om te zien wat het best bij jou past.

Lees verder

Docenten die hobo geven