Adriaan de Bruin

Ik ben in 1984 afgestudeerd aan het Utrechts conservatorium op het hoofdvak saxofoon. Naast klassiek saxofoon met bijvak dwarsfluit studeerde ik ook jazz saxofoon en directie voor blaasorkesten. In de loop der jaren heb ik mij ontwikkeld tot een veelzijdig musicus en was ik gastsolist in binnen en buitenland. Daarnaast was en ben ik enthousiast leider en dirigent van amateur muziekgezelschappen met als specialiteit latin-jazz en big band muziek.
‘Muziek brengt mensen tot elkaar op een positieve manier. Spelen in een orkest of optreden als solist of met een bandje.

Je leert elkaar maar ook jezelf kennen. Veel beter dan in veel andere omstandigheden. Mensen die musiceren laten iets van zichzelf zien van hun persoonlijkheid wat anders onzichtbaar blijft. Naar het publiek toe maar ook naar elkaar als medemuzikanten.

Bij een goed gegeven muziekles kan een zelfde omstandigheid optreden en de leerling gaat naar huis met het gevoel iets beleefd te hebben of iets in zichzelf ontdekt te hebben. Ouders die hun kind voor het eerst zien musiceren ervaren dit vaak als wonderbaarlijk en steevast komt van hen de opmerking dat het hen verbaast hoe snel kinderen in staat zijn tot die eerste prestaties.
Met deze ervaringen kom ik tot de conclusie dat muziekdocent zijn of begeleider, dirigent een voorrecht is. ‘Een bijzonder beroep’.

Adriaan de Bruin

Aanmelden

Weet je precies wat je wilt gaan doen bij MuziekPunt? Meld je aan via ons aanmeldformulier om een gratis proefles aan te vragen.

Nu aanmelden

Lesvormen en tarieven

Bij MuziekPunt worden verschillende lesvormen aangeboden. Bekijk alle mogelijkheden om te zien wat het best bij jou past.

Lees verder

Adriaan de Bruin geeft les in deze instrumenten

Locaties waar Adriaan de Bruin les geeft

MuziekPunt Gorinchem

ULO Centrum voor Ondernemen en Cultuur